Sami Seliön Formula 1 näytösajot Naantalin Venemessuilla

Naantalin Venemessujen yhteydessä tehdään historiaa kun Naantalin edustalla ajetaan ensimmäistä kertaa Formula 1 -moottoriveneellä.

Formulaveneen ratissa Naantalissa nähdään kaksinkertainen F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö.

Formula 1-moottoriveneitä on nähty Suomen vesillä viimeksi vuonna 2008 Lahden F1-osakilpailun merkeissä. Turun vesillä F1 venettä ei ole tätä ennen nähty koskaan.


-Formula 1 -veneen näytösajo Naantalin vesillä on ollut haaveena siitä saakka kun Naantalin Venemessuja on järjestetty. Nyt haaveesta tulee totta. Tämä on ehkä kovin juttu mitä Naantalin vesillä on koskaan nähty, Venemessujen projektijohtaja Tuomas Levanto hehkuttaa.


-Olen todella innoissani näistä Naantalin näytösajoista. F1-veneiden osakilpailujen yhteydessä on tullut ajettua mitä hienoimmissa paikoissa ja isojen kaupunkien vesillä, mutta Suomen presidentin kesäasunnon, Kultarannan edessä en ole tätä ennen päässyt kurvailemaan, Seliö kertoo iloisena.


-Formula 1 –veneiden MM-sarja jatkuu heti Venemessujen jälkeen seuraavana viikonloppuna, eli 3.6. Kroatian GP:llä. Ja siitä seuraavana viikonloppuna osallistun Suomessa Perungalla F2 –veneiden osakilpailuun. Joten aikataulu on tiukka, mutta onneksi nämä Naantalin näytösajot saatiin sovitettua kalenteriin, Mad-Croc Baba Racing Teamia edustava Seliö toteaa.


F1-kilpaveneensä lisäksi Seliö tuo Naantalin Venemessuille myös kaksipaikkaisen Formula 1 –veneen, jonka kyytiin rohkeimmilla messuvierailla on mahdollisuus lähteä. F1-veneiden huippunopeudet ovat reilusti yli 200 km/h ja kurveissa G-voimat kasvavat yli 8:n.


-Kaksipaikkaisen F1 -veneeni kyydissä on ollut huimapäisiä kavereita, kuten esimerkiksi Lewis Hamilton ja Mika Häkkinen. Mutta kyllä vauhti on tähän saakka jokaiselle riittänyt, Seliö naureskelee ja lupaa kyytiin uskaltautuvalle ainutlaatuisen kokemuksen.


Sami Seliön Formula 1 –veneen näytösajot järjestetään Naantalin Vierasvenesataman edustalla la 28.5. ja su 29.5. klo 13.00 molempina päivinä. Naantalin Venemessujen organisaatio pyytää yleisöä seuraamaan näytösajoja turvallisuussyiden vuoksi rannalta, eikä omista veneistä väylän reunalta.