Suomen extreme-huiput Naantalin Venemessuilla

Suomen ja Pohjoismaiden ehdoton vesijettien freestyle-tähti Pentti Keinänen on vahvistanut osallistumisensa Naantalin Venemessuille.  Korkeita hyppyjä ja takaperin voltteja sisällään pitävä vesijettien freestyle show on Suomen oloissa ainutlaatuista nähtävää.

 

- Vesijetti freestyle-ajo on Suomessa vielä varsin tuntematon laji, mutta juuri sen vuoksi halusimme tuoda näytöksen Naantaliin Venemessuille. Tällaista ei ole nähty Suomessa vielä missään messuilla eikä oikeastaan muutenkaan yleisötilaisuuksissa, kertoo messujen tiedottaja Ville Vuorio. 

 

Vesijettien freestylen kilpailuissa tarkoituksena on tehdä aikarajan puitteissa mahdollisimman monta näyttävää temppua erikoisvalmisteisella vesijetillä. Jettien runko on valmistettu käsityönä hiilikuidusta ja Keinäsen menopeliä lennättää 300 –hevosvoimainen jetti.

 

-Olen harrastanut aikaisemmin motocrossia, lumilautailua ja muita vauhtilajeja, jotka ovat antaneet hyvän pohjan tähän lajiin. Tavoitteenani on tänä vuonna saavuttaa PM-mestaruus ja sen jälkeen menestystä myös kesän EM-kisoissa Itävallassa. Naantalissa tulen esittämään yleisölle temppuja tulevan kesäkauden ohjelmanumerostani, Keinänen toteaa.

 

Vesijettishown lisäksi Naantalissa nähdään  Flyboard –näytöksiä, eli vesisuihkun avulla lentämistä. Flyboard –taituri Vadim Nekhajev häikäisi messuyleisön jo vuosi sitten huimilla tempuillaan ja tänä vuonna luvassa on vieläkin vauhdikkaampia temppuja.

 

-Olemme uusineet kalustoa vuoden mittaan ja se mahdollistaa esimerkiksi nopeampien spiraalien tekemisen. Viime kesänä sattunut onnettomuus, jossa jalkani meni poikki, esti osallistumisen lajin MM-kisoihin Yhdysvalloissa. Nyt olen jälleen kunnossa ja jos kaikki menee hyvin, tavoitteena on jälleen MM-kisapaikka, Nekhajev pohtii.

 

Vesijetti Freestyle Show sponsored by Ahola Trasnport nähdään Naantalin Venesataman edustalla lauantaina 27.5. klo 13.30 ja 16.30. Extreme Life flyboard Show – Sponsored By Otz Shoes lauantaina 27.5 klo 13.00 ja klo 16.00 sekä sunnuntaina 28.5. klo 13.30 ja 15.50. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa sisäänpääsy.